Friss topikok

  • atomgoa: igen, ez is egy lehetséges olvasata a dolgoknak, de - persze elvi síkon - onnan is lehet nézni ezt... (2013.07.08. 18:58) 5 indok, amiért idegesítő vagy a Facebookon
  • Elar: Mi 2 hete voltunk a sebészeten. Semmi nem változott, ugyanaz a rendszer. (2011.03.07. 09:59) SZTK, bazdmeg!
  • Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: @Lámpavas: lassan mondom, hogy talán te is megértsd: tehát H-A-Z-U-D-SZ! Ha azonos szolgáltatási s... (2010.11.04. 19:52) Ébresztő Magyarország!
  • Sön: Kérdés:Hogy létezik,hogy a legtöbb könyvelő csak a vállalkozó oldaláról ismeri a törvényeket az al... (2010.09.04. 06:11) Az APEH nem vállalja magáért a felelősséget
  • Sugar Meliton: A rendőrség, a bíróság, az ügyészség és a vörös karhatalmisák révén jelenleg is POLITIKAI ÜLDÖZÖTT... (2008.12.05. 03:29) Foglalod a kurvaanyádat II.

Linkblog

HTML

2007.11.24. 13:42 bplusz

SZTK, bazdmeg!

Címkék: kórház orvos egészségügy vizitdíj sztk bazdmeg

Valami kurva nagy reform kell ennek az egészségügynek. Hat órát várni egy ujj sínbetételére, nooormális?

Fociztam. Szétment az ujjam. Hogy mennyire, nem tudtam, nem vagyok orvos, hogy megállapítsam. Úgyhogy péntek kora reggel irány a lakóhely szerint illetékes szigetszentmiklósi SZTK, szopni egy nagyot.

Anyám orvos volt, apám is az egészségügyben dolgozott sokáig, nekem viszont sok dolgom nem volt még doktorokkal. Úgyhogy naívan úgy gondoltam, a 21. században nem tarthat tovább röpke egy-két óránál egy sérült ujj lerendezése, azaz hogy kiderüljön, tört-e az a kurva csont vagy sem. Két óra, aha, persze.

Namármost nyolctól van sebészeti rendelés. Meg amúgy mindenféle más is. A várható tömegre való tekintettel odamegyek negyed és fél nyolc között, nincsenek is, csak mondjuk hárman előttem. De vajon tud erről valaki rajtam és a korán érkezőkön kívül? Persze, hogy nem. Sorszám semmi, a rendszer úgy működik, hogy kijön az asszisztens és összegyűjti a kint toporgók papírjait. Úgy válogatás nélkül, bele a kezébe. Hogy ki volt ott korábban? Nem számít, véletlenszerűen túr egy beutalót/tébékártyát, így adott esetben mehet elsőnek, aki negyed kilencre jön. Kurvajó.

De emiatt még csak nem is sírhat nagyon a szám, mert fél kilenckor behívnak, de lehettem volna ugyanígy szerencsétlenebb is, akkor meg várok 11-ig. A végtelenül alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben mit is várhatnék mást, az ügyeletes sebész még csak rám se néz, mi a panasz, ühüm, foci, kicsit duzzadt, menjen a röntgenbe. Ránézni a sérült testrészre? Ugyan már, minek. Haladjon minden a szokott rend szerint, ne pazaroljuk diagnosztizálásra a drága energiát.

FŐNIX-Pro Integrált Egészségügyi Rendszer-féle vizitdíj számla van, betegirányító rendszer viszont lófasz. Beutaló nyomtat, menjen a röntgenbe, álljon a kis ablaknál sorba. Már megint. Negyed tízre kész is a mindössze két percet igénybe vevő felvétel, eredmény viszont nincs. Majd 11-re. Az se megy rögtön a sebészetre, újra sorba állni az ablaknál, lelet felvesz, azzal menni vissza szépen a kiindulópontra. Fűbazdmeg.

Sebészeten ácsorgás a folyosón, éppen nincs „begyűjtés”. Az a jelenség, amikor kijön az asszisztens és összeszedi az újonnan érkezettek papírjait. Fél 1-kor nyílik az ajtó, majd csoda történik és rögtön behívnak. Persze, mert látszik a papíron, hogy az első vizsgálat időpontja reggel fél kilenc volt. Az orvos ugyanaz, a beteggel való érintkezés minimális: röntgen csonttörést nem mutat, de ő így se vizsgál, csak kiadja az ukázt az asszisztensnek: síneljen be, de menten. Meg se merem kérdezni, hogy ez tényleg szükséges-e, a doktor úr biztos valami Gyurcsók József, aki messziről is tudja, hogy nekem ez kell. Köszviszlát, egy hét múlva jöjjön vissza és levesszük. Anyád.

Ocsmány dolog hat órát elkúrni az ember idejéből, hogy aztán kapjon egy olyan „kezelést” (mert így szokás), ami nem is feltétlen indokolt. És akkor nekiállunk csodálkozni az egészségügy nulla hatékonyságán? Ugyan már, kérem. És a legrosszabb, hogy a magyar ember ehhez van hozzászoktatva, senki nem bazdmegel, ülnek, mint a zombik és várják, hogy egyszer hazamehessenek. Úgy mennek oda, hogy tudják, az egészségügy egy egész napjukat el fogja cseszni. Hagyják, hogy ezt megcsinálják velük. Senki ne merje kiszámolni, hogy a GDP-nkből mennyit csíp le a betegek ilyen fokú lekezelése, nem akarom tudni.

Ide reform kell. Méghozzá kurva gyorsan. Ténykérdés. De erre mit olvasok délután? Hogy mit akar a sok kretén? Általános, határozatlan idejű sztrájkot, zéró vonatközlekedéssel, satöbbivel. Hogy addig tiltakozzanak, amíg van esély arra, hogy elérik céljaikat, például az egészségügyi rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonását. Sztrájk, míg meg nem hátrál a kormány. Amivel végre elkezdődne valami, akármi. Hát menjetek a picsába, bazdmeg. Mindenki. Pontosan a sínbe tett középső ujjammal üzenem ezt.

(Megjegyzés: igen, vannak rendelőintézetek, ahol működik a sorszámos betegirányító rendszer. Néhány helyen. A többség viszont szopóágon van.)

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr55240233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bosi 2007.11.24. 18:08:05

Baaaaaaaazdmeg! :)
jogos!

zmmmizé 2007.12.20. 15:45:04

Jogos a bazdmeg! Az egészségügynek reform kell, persze azon lehet vitatkozni, hogy az milyen is legyen. Az tuti hogy a jelenleginél sz@rabb már nem lehet. A sok hülye aki az ingyenes ellátást szajkózza, talán még nem járt kórházban ,sztk-ban soha??!! Besz@rás, ami ott megy! Csak akkor foglalkoznak veled most is, ha adod a pénzt. (tisztelet a kivételnek ofkorsz) Gyógyszertől kezdve a budipapírig most mindenről a betegnek kell gondoskodnia a kórházakban, az SZTK-ban pedig tényleg elcsesz az ember egy délelőttöt vagy délutánt akár a legegyszerűbb vizsgálattal is.

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2007.12.28. 00:10:41

Nekem egyszer egy orvos elmagyarázta, hogy ha balesetet szenvedtél, akkor bazmeg a baleseti sebészetre, az úgynevezett sürgősségibe bemenni, nem pedig beülni a kontrollosok közé a sima sebészetre.
Ennek legegyszerűbb módja az, hogy megkérdezed, hol a sürgősségi.

uninstall 2007.12.28. 08:31:14

az, hogy a Helyi sztk szolgáltatása Milyen az a fenntartó Önkormányzattól Függ..Őszintén: reklamálj az önkormányzatnál, hogy ekkora segg...jek amiért a normális ellátásra nem költenek Szinte semmit..vagy amit amit költenek : ADOTT ESETBEN EZ AZ EREDMÉNY:(...mindenesetre az önkormi a legnagyobb hunyó...

Maddness69 2008.01.04. 10:30:09

Az átlagembernek már ez a hosszú várakozási idő is egy erős visszatartó erő volt, hogy SZTK-ba menjen. De képzeld voltak, akiket ez sem riasztott. Hogy gyorsítsanak és a hosszú várakozási idők lerövidüljenek remek reform ötletük támadt kormányoldalon. A 300 Ft-os vizitdíj megoldja ezt a problémát.
Valóban f@szság, hogy ne változzon semmi se, de azért lássuk be az is f@szság, hogy 300 Ft vizitdíj megváltoztatja a rendszert.
Az üzenet azonban világos: Beteg fizess!
Nem is lenne ezzel sem semmilyen probléma.
Egy javaslat, hogy pozitív legyen a hozzáállásom.
Legyen biztosítás, legyen biztosító, legyen fizetős az egészségügy. Könyörgöm, addják oda a pénzt, amit befizetek TB-re és megoldom az egészségbiztosításomat. Köszönöm.
Most, ha nem fizet a munkaadóm, akkor engem büntetnek. Jól van ez így?

szonik 2008.01.25. 11:26:55

"És a legrosszabb, hogy a magyar ember ehhez van hozzászoktatva, senki nem bazdmegel, ülnek, mint a zombik és várják, hogy egyszer hazamehessenek. Úgy mennek oda, hogy tudják, az egészségügy egy egész napjukat el fogja cseszni"

nemrég a fiumei úti kórházban láttam ellenkező példát, ki is akadtak a dokik meg az ápolók. Épp felvételre várakoztam, amikor a rendőrök behoztak egy betört fejű fazont, ahogy hallottam, kicsit részeg volt, de nem hajléktalan, leütötték aluljáróban. ívéresen elvolt kb 2 órát, azt a fejét végre bekötötték, majd berakták egy kerekes székbe és otthagyták egy oldalsó üres teremben. Gondolom kijózanodhatott, mert elég durva káromkodós patáliát vágott ki, hogy 4-5 órája ott van, és nem történik semmi. fogta magát és hazament, nem íart alá semmit, közölte hogty beperli a kórházat.
A másik, ugyanekkor ugyanitt: kiskínait a haverja hozta be, igen szarul volt, valszeg megkéselés, ahogy kivettem a mondókájukból. Ezt a szerencsétlent is hagyták vagy 3 órán át
vérezni meg szenvedni, egyszer egy doki megjegyezte szó szerint: már a kínaiak is ide fognak jönni?
És hogy ezt honnan tudom? Délután 2 től este 9 ig sikerűlt vizeletet adnom, egy röntgent, egy láőtleletet, majd egy ágyatz kapnom megfigyelés céljából egy éjszakára.

szszm őslakos 2008.05.26. 16:12:06

huh, ez az sztk mekkora bazmeg... haverom 10 éve fogfájással kereste fel eme remek intézményt, mire az asszisztens: "itt a kisközért, ugorjon ki egy felesért fiatalember, elfogyott a fájdalomcsillapító"

Be is költöztem hazánk híres neves fővárosába, ami kb. ugyanekkora bazmeg.

baaaalllllkkkkkáááánnnn ez én mondom

madasa 2008.07.14. 12:47:59

Ez igen!!!Végre valaki aki öszíntén,szívből kimondja,hogy b@ssza meg.Én Szigethalmi vagyok,és én is abba a híres sztk-ba járok!Nekem a középső gyermekemmel kellett sebészetre menni(sürgősen)3 gyerekkel mentem 12.20-kor,bekopogtam,hogy sürgős,és azt mondták egy picit várjak.A nagyfiam csende volt,A kicsi ordított hogy Anyúúúúú úgy fáj,alegkissebb 4 hónapos ordított mert szopizni kell,de vén vártam....vártam bassza meg!Este 18.39-kor végeztem.Csak egy picit vártam!Ja és a bőrgyógyászat is bassza meg,mert ott is 5-6 óra mire bejutsz,ha le nem telik a munkaidő,és azt mondják hogy gyere vissza holnap(3 gyerekkel)Na ez a szopás!Hajrá Magyarország!

Elar 2011.03.07. 09:59:22

Mi 2 hete voltunk a sebészeten.
Semmi nem változott, ugyanaz a rendszer.
süti beállítások módosítása