Friss topikok

  • atomgoa: igen, ez is egy lehetséges olvasata a dolgoknak, de - persze elvi síkon - onnan is lehet nézni ezt... (2013.07.08. 18:58) 5 indok, amiért idegesítő vagy a Facebookon
  • Elar: Mi 2 hete voltunk a sebészeten. Semmi nem változott, ugyanaz a rendszer. (2011.03.07. 09:59) SZTK, bazdmeg!
  • Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: @Lámpavas: lassan mondom, hogy talán te is megértsd: tehát H-A-Z-U-D-SZ! Ha azonos szolgáltatási s... (2010.11.04. 19:52) Ébresztő Magyarország!
  • Sön: Kérdés:Hogy létezik,hogy a legtöbb könyvelő csak a vállalkozó oldaláról ismeri a törvényeket az al... (2010.09.04. 06:11) Az APEH nem vállalja magáért a felelősséget
  • Sugar Meliton: A rendőrség, a bíróság, az ügyészség és a vörös karhatalmisák révén jelenleg is POLITIKAI ÜLDÖZÖTT... (2008.12.05. 03:29) Foglalod a kurvaanyádat II.

Linkblog

HTML

2013.04.01. 23:25 bplusz

5 indok, amiért idegesítő vagy a Facebookon

Címkék: facebook szánalmas önigazolás

Napjaink fogyasztástól túlfűtött információs társadalmában rohadtul büszkék vagyunk arra, amit megélünk ráadásul ezeket a Facebookon rendszeresen közzé is tesszük. Íme pár ok arra, amiért mostanában nem keresik a társaságodat a régi barátok.

1. Kaja posztok

Nyilvánvalóan büszke vagy arra, hogy a fogyasztói társadalom ranglétráján eljutottál oda, ahol éppen vagy és életed az élvezetek hajszolásáról szól, legalább is épp most. Próbálod elhitetni magaddal és a barátaiddal azt, hogy innentől ez a cél és a minimum egyben. Hidd el, ezt a többiek is átérzik, ahogyan azt is, hogy mennyire szánalmas önigazolás ez, melyet nap mint nap, vagy hétről hétre elkövetsz a Facebook faladon.

2. Nyaralás posztok

Mert majd pár év múlva visszanézel a Facebookra, és mint egy zombi, ott nosztalgiázol a gép előtt? Vagy egyszerűen próbálod a színes bögrén és a telefon hátlapon túl ezzel megkülönböztetni magad a többi multi-zombi havertól? Esetleg ezzel próbálod már megint önigazolni magad és majd kurvára rácsodálkozol arra, amikor a NAV bekopogtat azzal, hogy „hát ezt így hogy”?

3. Gyerek posztok

Mert nyilvánvalóan két lábbal kell tiporni a gyermeked személyiségi jogait még azelőtt, hogy rájönne arra, hogy az mi. Még annak árán is, hogy a barátaid, akiknek nem jött össze, vagy kurva nagyot csalódtak életük szerelmében, azok hadd nézzék, osztozzanak az örömödben, amit igazából magányosságod miatt publikálsz a Facebookon. Mert másnak igazából kurvára nem tudod megmutatni, elmondani, elmesélni, vagy mindez olyan őszintén teszed, hogy a beszedett like-okkal sokkal boldogabb vagy, mint valódi emberek társaságában…

4. Hangulatzenék

Mert annyira rohadtuk titokzatos vagy, hogy hetente kiposztolsz egy-egy Youtube klipet a Face-re, és ezzel amúgy titkon elvárod azt, hogy a többiek lescanneljék a lelkiállapotod. Na meg aztán belike-oljanak. Hidd el, nem fogják, és ettől aztán még rosszabb lesz, és jönnek az újabb Youtube videók. Szeretsz szenvedni.

5. Mit olvastál?

Mert ha már a fogyasztói társadalomban nevelkedtél és válság van, akkor legalább az ingyenes digitális termékekre legyél kurva büszke, amit magadévá tettél. Semmi közöd nincsen hozzá, de elolvastad, megnézted, és rohadtul egyetértesz vele, sőt, meg is osztod. Ezzel mindent megtettél azért, hogy innentől jobb legyen. Igazi forradalmár vagy!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr725188054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomgoa 2013.07.08. 18:58:32

igen, ez is egy lehetséges olvasata a dolgoknak, de - persze elvi síkon - onnan is lehet nézni ezt, hogy a szerző meg egy gyermektelen, egyedülálló, 30-as (+/-4 év), divatmegvető entellektüel, aki otthon jobbára megelégszik pár parizeres zsömlével.

amúgy valóban, az ilyen témájú posztok igencsak gyakoriak
süti beállítások módosítása