Friss topikok

  • atomgoa: igen, ez is egy lehetséges olvasata a dolgoknak, de - persze elvi síkon - onnan is lehet nézni ezt... (2013.07.08. 18:58) 5 indok, amiért idegesítő vagy a Facebookon
  • Elar: Mi 2 hete voltunk a sebészeten. Semmi nem változott, ugyanaz a rendszer. (2011.03.07. 09:59) SZTK, bazdmeg!
  • Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: @Lámpavas: lassan mondom, hogy talán te is megértsd: tehát H-A-Z-U-D-SZ! Ha azonos szolgáltatási s... (2010.11.04. 19:52) Ébresztő Magyarország!
  • Sön: Kérdés:Hogy létezik,hogy a legtöbb könyvelő csak a vállalkozó oldaláról ismeri a törvényeket az al... (2010.09.04. 06:11) Az APEH nem vállalja magáért a felelősséget
  • Sugar Meliton: A rendőrség, a bíróság, az ügyészség és a vörös karhatalmisák révén jelenleg is POLITIKAI ÜLDÖZÖTT... (2008.12.05. 03:29) Foglalod a kurvaanyádat II.

Linkblog

HTML

2013.04.01. 23:25 bplusz

5 indok, amiért idegesítő vagy a Facebookon

Címkék: facebook szánalmas önigazolás

Napjaink fogyasztástól túlfűtött információs társadalmában rohadtul büszkék vagyunk arra, amit megélünk ráadásul ezeket a Facebookon rendszeresen közzé is tesszük. Íme pár ok arra, amiért mostanában nem keresik a társaságodat a régi barátok.

1. Kaja posztok

Nyilvánvalóan büszke vagy arra, hogy a fogyasztói társadalom ranglétráján eljutottál oda, ahol éppen vagy és életed az élvezetek hajszolásáról szól, legalább is épp most. Próbálod elhitetni magaddal és a barátaiddal azt, hogy innentől ez a cél és a minimum egyben. Hidd el, ezt a többiek is átérzik, ahogyan azt is, hogy mennyire szánalmas önigazolás ez, melyet nap mint nap, vagy hétről hétre elkövetsz a Facebook faladon.

2. Nyaralás posztok

Mert majd pár év múlva visszanézel a Facebookra, és mint egy zombi, ott nosztalgiázol a gép előtt? Vagy egyszerűen próbálod a színes bögrén és a telefon hátlapon túl ezzel megkülönböztetni magad a többi multi-zombi havertól? Esetleg ezzel próbálod már megint önigazolni magad és majd kurvára rácsodálkozol arra, amikor a NAV bekopogtat azzal, hogy „hát ezt így hogy”?

3. Gyerek posztok

Mert nyilvánvalóan két lábbal kell tiporni a gyermeked személyiségi jogait még azelőtt, hogy rájönne arra, hogy az mi. Még annak árán is, hogy a barátaid, akiknek nem jött össze, vagy kurva nagyot csalódtak életük szerelmében, azok hadd nézzék, osztozzanak az örömödben, amit igazából magányosságod miatt publikálsz a Facebookon. Mert másnak igazából kurvára nem tudod megmutatni, elmondani, elmesélni, vagy mindez olyan őszintén teszed, hogy a beszedett like-okkal sokkal boldogabb vagy, mint valódi emberek társaságában…

4. Hangulatzenék

Mert annyira rohadtuk titokzatos vagy, hogy hetente kiposztolsz egy-egy Youtube klipet a Face-re, és ezzel amúgy titkon elvárod azt, hogy a többiek lescanneljék a lelkiállapotod. Na meg aztán belike-oljanak. Hidd el, nem fogják, és ettől aztán még rosszabb lesz, és jönnek az újabb Youtube videók. Szeretsz szenvedni.

5. Mit olvastál?

Mert ha már a fogyasztói társadalomban nevelkedtél és válság van, akkor legalább az ingyenes digitális termékekre legyél kurva büszke, amit magadévá tettél. Semmi közöd nincsen hozzá, de elolvastad, megnézted, és rohadtul egyetértesz vele, sőt, meg is osztod. Ezzel mindent megtettél azért, hogy innentől jobb legyen. Igazi forradalmár vagy!

1 komment

2010.10.25. 12:07 bplusz

Ébresztő Magyarország!

Címkék: politika hatékonyság orbán magyarország különadó

Szép napokat él az ország: a svájci frank mindjárt 200 alatt, nagy ívű kormányzati tervek és akciók, miközben természetesen mit csinál a magyar véleményvezér: panaszkodik és károg: úristen, mi lesz akkor ha ránk  hárítják a nagy multik az Orbán-féle különadót.

No, hát elárulok egy titkot: a különadó valóban nem más, mint burkolt megszorítás azon emberek számára, akik nem tudják kontrollálni saját fogyasztásukat. Áthárítják ránk a multik és több lesz a telefonszámla? Drágább lesz az élelmiszer? Tessék kevesebbet telefonálni, vagy jobban odafigyelni, hogy honnan és miket vásárolunk. Tessék kicsit tudatosabban élni, nem pedig a tévéreklámokat és a médiashitet inputként használni hétköznapi beszédtémákra és siránkozni azon, hogy mennyire is rossz nekünk ebben az országban.

És pont ez a különbség talán a klasszik gyurcsányi megszorítások és a mostani különadók között: ha még át is hárítják ránk a mélyen tisztelt multik, itt legalább megvan a választásunk, hogy saját fogyasztási szokásainkon aszerint változtassunk, hogy ebből a lehető legkevesebbet érezzünk meg. Igen, Tisztelt Magyarország, tessék felfogni, hogy mérethatékonyság van. Ha sok a telefonszámla, tessék belépni apa vagy anya vállalati flottájába, ott legalább a szolgáltatónak a hétköznapi behajtás sem akkora nyűg és költség, mint a 0 Ft-ra részletre megvásárolt készülékekes magán előfizetéseknél. Több lesz az élelmiszer? Tessék akkor nagybevásárlásokat csinálni és nem a benzinkúton, vagy a sarki kisboltban venni minden nap a kaját, sokszoros árréssel.

Merthogy szép és jó a kapitalizmus, meg a fogyasztói társadalom, de lassan kurvára észre kéne venni, hogy mindennek van egy egyenlege. Ha többet eszel, mint mozogsz, elhízol. Ha többet költesz, mint keresel, eladósodsz. Ha többet fogyasztasz, mint termelsz, akkor a társadalom parazitája vagy (tisztelet a kivételeknek természetesen). Ha pedig többet panaszkodsz, mint teszel a dolgok jobbá tételéért, akkor viszont megérdemled a sorsodat.

407 komment · 1 trackback

2009.08.29. 09:37 bplusz

Apeh bazdmeg!

Címkék: magyarország apeh hülyeország

Megjött az Apeh mai hírlevele: "Felhívjuk a figyelmüket, hogy Igazgatóságunk hatvani és hevesi ügyfélszolgálata 2009. július 15-től 2009. augusztus 31-ig módosított nyitva tartással üzemel!" Augusztus 29-én, köszi bazdmeg.

 

Már nem lepődök meg azon, hogy az Apeh szanaszét tördelt, összevissza html hírlevele senkinek nem tűnik fel ebben az országban, gondolom elszámoltunk már rá többszázmillió forintot, informatikai fejlesztés címszóval. Már lassan azon sem kapom fel a fejem, hogy a tartalom is mintegy másfél hónap csúszásban van: még jó, hogy nem innen értesülök a változásokról, mert ha így lenne, minden bizonnyal egyszer - kedvenc szavajárásommal élve: amikor már mindenki elvitt mindent - jól megbxnának és jólnevelt baloldali nyunyerák módjára hivatkoznának arra, hogy a hírlevél tájékoztató jellegű, és egyébként is mit akarok.

 

Szólj hozzá!

2009.02.01. 11:50 bplusz

Vágó Istvánt miniszterelnöknek!

Címkék: politika reklám gazdaság magyarország megmondó bazdmeg

Mai egymillió forintos kérdésünk: melyik az az állatfaj, amelynek álmában olyan Magyarország sejlik fel, ahol az emberek azért kérnek számlát az eladótól, hogy aztán azt beküldjék valahova és nyerjenek vele?

 
Kreatív országban élünk: kitaláljuk a kormányzati negyedet, elszórunk rá többmilliárdot, az eltűnő pénzeket elszámoljuk egy kormányszóvivői portálra, mindeközben a munkavállalói járulékok csökkentése helyett burkoltan játszunk 3/3-asdit: a tisztességes magyar állampolgár feljelenti a szomszédot, ha jobb autója van, a sarki boltot, ha éppen úgy van kedve, és természetesen nap mint nap az APEH honlapján lóg, hogy az inkompetensek által kiötletelt, folyamatosan változó szabályoknak maradéktalanul megfeleljen. - Valahogy hasonló üzeneteket képzelek el a jelenlegi kormánypárt 2010-es választási üzeneteiben. Persze ez mind fikció: valójában kurvára dübörög a gazdaság, minden a legnagyobb rendben van, és egyébként a te kurvaanyádat hogy mersz azért szót emelni, mert egyre több éhes cigánygyerekre jut egyre kevesebb adózó és munkavállaló.
 
Nem érdekel se a szegregáció, se a pénzügyminiszter új autója. Csupán az, hogy a tehetségtelenség és felelőtlenség politikája nyomán ma egy olyan országban élünk, ahol napról napra egyre kevesebb dolgozó ember próbálja a felszínen tartani a napról napra egyre kilátástalanabb jövőképű országot, miközben teleplakátoljuk a közterületeket „Számlával a milliókért” reklámokkal annak érdekében, hogy a gazdaság kifehéredjen.
 
Elárulok egy titkot. Kurvára nem kéne best practice-ként a különböző országok faszságait honosítani. Rá kéne ébredni, hogy ennek az országnak az egyéb propozíciói mellett az egyetlen értéke és lehetősége a tudásban rejlik. Kicsik vagyunk. nincs tengerpartunk, az országimidzsünk a lovaglás és az ostorcsattogtatás mellett max a magyar pornóipar csillagainak letölthető netes produkcióiból áll. Tudást kell termelnünk és azt itthon tartanunk, nem pedig 1.0-ás átvett projektekkel sikálni a szart és ezzel eltapsolni és kimosni az adófizetők pénzét az országból.
 
Mert ha már eléggé szétkúrtuk az oktatási rendszert, és megfelelő számú, még itthon sem piacképes kamudiplomást termeltünk, akkor jöhet majd az anno látványintézkedésként hozott áfacsökkentés utáni áfaemelés, melyet – visszaigénylési mód, cég híján - már megint pont a legalsó réteg fog megérezni. És akkor majd megint csodálkozunk azon, hogy az egy házban élő cigány családok egymásnak adják örökbe a gyerekeket és ezzel veszik fel a plusz segélyeket a feneketlen szociális kasszából…

Szólj hozzá!

2008.08.27. 19:26 bplusz

A vevők 1%-a meghal, bazmeg!

Címkék: fagylalt vevő fagyi franchise italiano gelato

Véletlenül bukkantam rá a Gelato Italiano fagyifranchise honlapjára. A cég érdekes tanácsait a hogyan adjunk el több fagyit ötletbörzéből felhúzott szemöldökkel olvastam, néhol nem is hittem a szememnek.

A legdurvább tények az azonos című ötletbörze végén, azaz a lap alján találhatók. Nem tudom a cég vajon milyen felmérésre alapozza, de a következő statisztikát állítja fel a vevők hűtlenségére:

Miért tűnnek el a vásárlók?

- 1% meghal
- 3% elköltözik
- 5% új barátok miatt
- 9% konkurencia miatt
- 14%termékkel szembeni elégedetlenség miatt
- 68% ELTŰNIK munkatársunk viselkedése vagy közömbössége miatt.

Ha ezt egy temetkezési vállalkozó tenné ki a honlapjára, még nagyon morbid poénnak fel lehetne fogni, de egy fagyis cég honlapján? Demagóg, morbid és ízléstelen. Nincs időm mindegyik baromságot kiemelni, csak néhányat kiválogattam a teljesség igénye nélkül, hogy mindenki értse miről is van szó pontosan:

Fagylalt elvitelre - Miért jó ?
- Jobb ízű a termék, mert a csomagolás folyamata alatt megváltoztatjuk a termék ízét.

Classico, Decoro díszítés
- Mivel a fagylalt a gyermekek körében közkedvelt, ezért gyerekfigurás pl.bohócsapkás díszített fagyi sikert arathat.

 

Szólj hozzá!

2008.07.16. 15:25 bplusz

Microsoft bazdmeg!

Címkék: microsoft windows ügyfélszolgálat homár bazdmeg

Aktiválni szeretné a Windows XP-t? Vegyen licenszt interneten és a Microsoft már 3 nap múlva már le is vonja a kártyájáról az összeget. Hogy Ön azóta már 10.000 km-re van onnan, ahol szüksége lett volna a termékre? Kit érdekel?

 
Milyen cég az, aki 2008-ban három nap alatt bonyolít le egy internetes tranzakciót úgy, hogy az e-mailen ígért aktiváló kulcsot el sem küldi? Elmesélem.
 
Történt, hogy cirka két hete dél-amerikai cimborák megkértek, hogy nézzem meg miért dobál látszólag értelmetlen ablakokat, hibaüzeneteket a Windows XP. Amellett, hogy ez akár hétköznapi jelenség is lehet, egy széthekkelt, aktiválókulcs-patches, full vírusos, férges géppel találtam szembe magam, melyről a megfelelő kártevők kiírtása után felmentem a Microsoft weboldalára és vettem egy legális Windows XP Pro licensz-t 150 dollárért cserébe. Rosszul tettem.
 
Az első meglepetés akkor ért, amikor a vásárlás után egy e-mailben tájékoztatott a cég arról, hogy 10, azaz tíz napon belül fogják levonni a kártyámról a pénzt, majd további két héten belül kapom meg a CD-t és a licensz-kódot. Ijedelmemben – merthogy három nap múlva már volt jegyem Hollandiába - írtam is hát a magyar Microsoft ügyfélszolgálatnak a bajomról, akik két nap múlva visszaírtak egy kérdésekkel teli e-mailt, melyet követően illedelmesen megköszöntem a segítségüket és más úton oldottam meg a problémát.
 
A másnapi amsterdami több mint 9 órás utazást egy SMS koronázta meg, melyben a bankom közölte, hogy levonták a 150 USD-nyi összeget a számlámról. Állítólag ma (rá 5 nappal) meg is érkezett a Windows CD a kóddal. Én Magyarországon, ők messze, és most kérdezgetik Skype-on, hogy mit csináljanak a CD-vel. Tudok egy tuti tippet: Dobjátok ki a picsába!

13 komment

2008.06.11. 11:09 bplusz

Az APEH nem vállalja magáért a felelősséget

Címkék: magyarország apeh play fair

Kezd elveszni ebben a kiváló magyar adózási rendszerben? Kérje az adóhivatal állásfoglalását és törölje ki vele azt, amit ilyenkor illik.
 
Bizony akármilyen hihetetlen, de vannak még ebben az országban olyan emberek, akik megpróbálják komolyan venni a törvényeket és a szabályokat, akármennyire is értelmetlenek és logikátlanok azok sokszor. Mindhiába. Akárhogyan is vagy toppon, mindig lesz olyan adó, amit azért találtak ki, hogy egyszer, majd amikor már mindenki elvitt mindent, majd jól megbxxxxák azokat, akik legalább próbálták kirángatni ezt az országot a szarból.
 
De ha még csak ennyi lenne! Ha valamit netán nem értenél, és ha valamiről netán a könyvelők és adótanácsadók is 65-féle képpen nyilatkoznának, ott az APEH hotline, ahol hivatalos álláspontot kérhetsz bármilyen adózási problémádra. Igen ám! De mi történik ekkor? A beszélgetésedet rögzítjük, hivatalos álláspontot megírjuk, elküldjük, a következő felirattal a lap tetején:
 
" Az Alkotmánybíróság 60/1992 (XI. 17.) AB határozatában rögzítettekkel összhangban tájékoztatom arról, hogy ez az állásfoglalás egy szakmai vélemény, kötelező erővel nem bír, erre bíróság, vagy más hatóság előtt megalapozottan hivatkozni nem lehet."
 
Fairplay, hajrá Új Magyarország, hajrá bazdmeg!

33 komment

2008.05.26. 11:01 bplusz

A rendőrség nem veszi fel a telefont

Címkék: telefon magyarország rendőrség autó balesetveszély

Van egy ország, ahol a politikusok számán és a benzináron kívül minden napról napra csökken. A rendőrségi call centeresek száma is.
 
Múlt csütörtökön Bécs felé az M1-es autópálya 119 és 120 kilométer közötti szakaszán 130 km/h körül egy kosárlabda méretű fémdarabra lettem figyelmes a külső sávban. A rendelkezésemre álló mintegy negyed másodperc alatt a kormány hirtelen elrántása után egyből telefont is ragadtam, hogy jó, ám parkolásért és egyéb súlyos vétségekért már szarrá büntettett, webkettőn felnőtt magyar állampolgár módjára felhívjam a rendőrséget és értesítsem őket a balesetveszélyről.
 
Naív voltam. A 107-et többször – négyszer-ötször – tárcsázva nem vette fel senki a telefont, sőt, volt olyan is, hogy egyszer csak a harmadik csöngés után megszűnt mindennemű telefonos kapcsolat a szervvel. Tíz perc után feladtam. Ahogyan szépen lassan a hitemet is azzal kapcsolatban, hogy találjak bármilyen jövőbe mutató kis fényt, szikrát ebben az országban. Bazdmeg.

36 komment

2008.05.12. 20:37 bplusz

Az RTLKlub azt hiszi ő a BBC

Címkék: média rtlklub internet rtl plágium ciki

Mit érdemel az a kereskedelmi televízió, aki szinte pixelről pixelre lemásolja a BBC honlapját?
 
Az RTL Klub új honlapjáért (www.rtl.hu - www.bbc.co.uk ) ha nem is egy ordenáré nagy pofon, de legalább egy komplett divízió kirúgása járna egy értékalapú világban. Na meg azé, aki ezt jóváhagyta.
 
A két holnap ugyanis nemhogy index-zoom egyértelmű hasonlóságokat mutat, hanem egyenesen egymás kópiái. És van egy olyan érzésem, hogy nem az RTL Klub találta ki évekkel ezelőtt a BBC dizájnját.

Ha tehát lenne bármilyen személyes, vagy nem személyes indokom arra, hogy keresztbe tegyek az RTL-nek, akkor nem kéne sok tudomány – maximum egy e-mail cím – ahhoz, hogy a jogtulajdonosok figyelmét felhívjam a design elemek és a copyright-ok feltüntetése közötti ellentmondásra. De mivel nincs ilyen, ezért csak halkan kérnék egy kicsit több eleganciát és kreativitást.

 

90 komment

2008.02.04. 09:20 bplusz

Végy műpinát a Storytv-n és bazdmeg!

Címkék: sanoma storytv dildó bazdmeg tvshop műpina

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a vivatévén szereplő Ágica performanszánál nincs lejjebb, nyugodjunk meg. Van.

Éjjeli távirányirányító-csattogtatás közben találkoztam a Sanomás Storytv-n a következő műsorral. Tv-shop, csak éppen nem a szokásos konyhai szetteket, vagy otthoni sportolásra alkalmas eszközöket reklámozták, hanem szexuális kiegészítőket, leginkább hölgyek részére. Első blikkre már azon is csodálkoztam, hogy tv-shop megy az adón.

A termékeket ajánló „hölgy” nem éppen a legokosabbik fajtából való, a termékek elemzése és használati útmutatójának ismertetése közben olyan poénokat ereget, hogy az éppen aktuális termékek színe mennyire illik az ő ruhájához. Az emelt díjas számon hívható callcenter állandóan, s leginkább MOST! várja hívásunk, ordibálja a műsorvezető, de hívjuk AZONNAL.

Az első kedvenc termékem hirtelen a műpina lett, ugyanis a többi 4-5 termék (vibrációs tojás, kis-, nagydildó, síkosító, péniszgyűrű) inkább hölgyeknek szól. A nagy étvágyúak nőkre is gondoltak, hiszen akár 40 centis dupladildót is vehet a szexshopba betérést zsenántnak tartó mylady.

Szóval végülis annak legalább örülök, hogy a storytv és a hustler tv csatornák közvetlenül egymás mellett vannak beprogramozva, így legalább kiegészítik egymást. Egyiken hustler-híradó, másikon 5 forintos kiegészítők várják a nagyérdeműt. Viszont arra még nem sikerült rájönnöm, vajon a storytv miért váltott ilyen erősen célcsoportot. Értem én, hogy ez is bevétel, de azért nem lennék meglepve, ha egyszer napközben is hasonló tvshoppal találkoznék monjuk egy jó koncertfilm helyett az adón. Éljen a pénz, éljen a storytv dildója! Bazdmeg.

5 komment

2008.01.24. 17:58 bplusz

Lopnak a TV2 szerkesztői? Bazmeg!

Címkék: reggeli tv2 bulvár műsor mokka tornóczky deluxe parfümőr

Érdekes hasonlóságra lettem figyelmes a mai mokkában. A kereskedelmi adó reggeli adásában Tornóczky Anita kedves bumburnyákságával olvassa be egy online magazin lídjét, mintha a műsor szerkesztői írták volna, ám nem így történt.

A deluxe.hu magazin az egyetlen magyar parfümőrrel készített interjújának lídjét (klikk ide!) egy az egyben olvassa be a reggeli magazin (klikk ide!) műsorvezetője. Nem sül le a szerkesztő pofájáról a bőr?

Ennyire nincs pénze a csatornának normális szerkesztőket alkalmazni a reggeli adásokhoz? Ez már nem is plágium, ez már a pofátlanság teteje. Bazdmeg TV2!

55 komment

2008.01.04. 16:23 bplusz

Raiffeisen: az online banking, a rejtett költségek, és a bazdmeg!

Címkék: bank költség bazdmeg raiffeisen rejtett pénzintézet

Vállalati számlám már évek óta ennél a pénzintézetnél nyugszik. Mikor bevezették az online bankingot, nagyon megörültem, végre nem kell sorban állni stb.

A folyamatos phising támadások ellenére egy ideig volt bizodalmam az online rendszerben. Most már nem is a biztonsági megoldásokkal van problémám, hanem a rohadt kis trükkös rejtett költségekkel.

Magam után fizettem a cégnél a járulékokat, s mivel ezek állandó havi utalások, gondoltam egyszerűbb beállítani fixen a dátumot és összeget, működjön csak automatice. Természetesen előtte kb. 3szor beszéltem ügyfélszolgálattal, mert ugye miért is lehetne online bankingra online megbízást adni, na mind1. végigkérdeztem mindent, ingyenes a szolgáltatás? Igen. Az utalási jutalékon kívül semmibe nem kerül? Nem.

Végre, gondoltam magamban, megszabadulok egy állandó tehertől, s legalább spórolok havi 1 órát az utalási bohóckodás nélkül. Minden szép és jó volt, működött rendesen. Aztán néhány hónap múlva, mikor már nem magam után fizettem a járulékokat, jött a kurva nagy pofon. Természetesen a lemondást sem lehet online elvégezni, mert miért is lehetne. Mindegy túlteszem rajta magam. Azon viszont már nem, hogy a szolgáltatás ugyan effektíve nem kerül semmibe a jutalékon kívül, tehát bátran azt mondja az ügyfélszolgálatos kisköcsög, hogy ingyen van! Viszont a lemondás pénzbe kerül, mégpedig tételenként 4 ezer forintba! Hű bazdmeg, nem toljátok gyengén! Így kb. 24 ezer forintot fizettem ki ennek a mocsok banknak, hogy törölje az állandó átutalásaim. Ezek miatt a rejtett költségek miatt borzasztóan megutáltam ezt a pénzintézetet, számlám lassan bezárom, s megyek át egy másik szipolyozó céghez. Tudom, az se jobb, de ez aztán végképp undorító.

71 komment

2008.01.03. 17:07 bplusz

Ha megemelitek az áfát, elmegyek bazdmeg!

Címkék: vélemény politika közélet magyarország gondolatok adó buék gondolatébresztő 2008 megmondás megmondó

Mikor jön el az a pont, amikor a többség cikinek érzi azt a Magyarországot, ahol Sas József szilveszteri műsora a legnézettebb, és ahol a XXI. században az egyik legkelendőbb nyomtatott sajtótermék a tévéújság?
 
A kétéves gyerekek különbül és megfontoltabban játszanak a homokozóban, mint ahogyan ez a „politikai elit” csetlik botlik a saját szarjában. Hiába nem volt, vagy nem lesz, netán lesz kormányváltás, tök mindegy: évről évre szórakozik az adókkal a sok idióta, a cél az átláthatatlanság, és végül a büntetés, ha már teljesen beleőrültél. Mindeközben jelents be mindenkit fullra, mindenkitől fair play módra kérjél számlát és köpd le a többieket, azt a szar 9 milliót.
 
Sokatmondó az is, hogy míg Európa fejlett országaiban sorra tiltják be a dohányzást a nyilvános helyeken, addig itthon a dohányáruk jövedéki adója emelkedik a legkisebb mértékben, ellentétben a szeméttel, a csatornadíjjal, a postával, az árammal, a gázzal, vagy a vízzel. Emelik a BKV tarifákat is, cserébe csak remélni merjük, hogy nem kell a meghibásodott, ám egyébként is kőszar régi trolikat tologatniuk az utasoknak egy héten legalább egyszer. Mindeközben azon tanakodok, hogy ki az a megszállott, aki minden és mindenki ellenére jelentkezik a méltán híres és fantasztikus Amőba blog második születésnapi közös örömünnepére mindazokkal, akik „hozzászólásaitokkal, jelenlétetekkel, kritikáitokkal - a blogon és a fórumon - igyekeztek segíteni Miniszterelnök Úr munkáját.”
 
De fel a fejjel barátaim, gyerünk, tegyük a dolgunkat, itt a 2008! Idén már nem lehet büntetlenül elkúrni dolgokat: kirúgás jár az elbaltázott MÁV-ért, ám azért mindenképp hátba veregetés, hogy a Cargót, az egyedüli nyereséges üzletágat elpasszoltuk az osztrákoknak. De tulajdonképpen már ezt sem sajnálom, lassan kezdek annak örülni, hogy a körülöttünk lévő országok nagyvállalatai hazai cégeket vásárolva gyakorolják a redisztribúció folyamatát a folyamatosan sarokbaszorított és csalásra kényszerített, ámde legalább még próbálkozó és valamelyest lelkes normális alvállalkozói kör és annak vonzáskörzete felett. Hajrá Magyarország, hajrá bazdmeg.
 

106 komment · 1 trackback

2007.12.27. 14:15 bplusz

Körforgalommal szemben

Körforgalom 2.0: Lámpa, szembeforgalom, bazdmeg.
 
Szolnokra szólítottak a családi kötelezettségek és mit ad isten: megtaláltam az ország legszarabb körforgalmát. Vagy valami olyasmit.
 
A szokásos karácsonyi családi országtúra során Szolnokon botlottam az alábbi illusztrációval általam ábrázolt, a megálmodót illetően újfent mértéktelen alkoholfogyasztásra, vagy szintetikus drogok használatára következtetni engedő, körforgalomba:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Merjünk nagyot álmodni uraim! Adott a körforgalom, mit csináljunk hát vele, tegyünk a közepébe egy lámpát, és engedjük meg a szembeforgalmat is. A megálmodónak az írásbeli vállveregetés mellett ezúton kívánok boldog újévet. Ahogyan sokkal jobb és szebb napokat minden bloggertársnak és blogfüggőnek!

49 komment

2007.12.20. 13:58 bplusz

A Magyar Posta elkúrja a karácsonyt

Címkék: magyarország posta megmondás megmondó bazdmeg

Az USÁból gyorsabban megérkeznek a csomagok, mint Szombathelyről Budapestre.
 
Mit tehet azért az egyszerű ember, hogy december elején feladott csomagja még karácsony előtt megérkezzen a címzetthez? Semmit. És mit érdemel ezért a posta?
 
Ma egy hete, hogy feladták a csomagomat Szombathelyről, nem holmi perverz mystery shopping szándékoktól vezérelte, csupán vásárlási ösztönből rendeltem meg egy karácsonyi egységet interneten keresztül. Azóta se kép se hang, a postás bácsi közölte kérdésemre, hogy ő most csak helyettesít, mert a kollega lebetegedett, ráadásul novemberi csomagot is hozott ma, úgyhogy c’est la vie.
 
Még mielőtt heves országértékelésbe kezdenék a postai szolgáltatások láttán, el kell mondanom, hogy a szervezettel való rendkívül jó kapcsolatomnak múltja is van. Kezdődött úgy, hogy a katonai behívómat egyszerűen elfelejtették kézbesíteni, ezért 10, azaz tízezer forintra bxxxtak meg, mert nem jelentem meg a sorozáson. Aztán rendszeresen felbontott leveleim érkeztek, panaszt tettünk, majd egyszercsak megszűntek az anomáliák. A legutóbbi meglepetés azonban akkor ért, amikor egy céges dokumentumot várva és ezt elpanaszolva egyik kollegám tágra nyílt szemekkel kérdezte meg tőlem: „Te nem adsz pénzt a postásnak? Hát akkor még jó hogy nem jönnek meg a levelek”. Merthogy igen, állítólag (leírom mégegyszer: ÁLLÍTÓLAG) vannak olyan kerületek, ahol havi 1.000-2.000 forinttal a postásokat meg kell kenni, hogy legyenek szívesek odafigyelni ránk jobban. Nyilván ezt a modellt Ilonka, az eltűnt félmillás nyugdíjpénzt elwellnessező postásnéni nem ismerte, lehet hosszútávon többet tudott volna feketén összemutyizni magának.
 
A posta honlapjára tett rövidke kirándulásom során természetesen tudatos vásárló és mi több önműködő, jelentős nemzeti összterméket termelő állampolgár éltem azzal a jogommal, hogy felhívjam a postát, ahol a negyedik telefonszám (a csomagkezelő mobiltelefonja) megadása óta nem veszik fel a telefont. De a honlapon egyébként van minden jó: posta vagyonőr, biztosítás, autóőr, és a minden bizonnyal az órák, sőt napok brainstormingjainak eredményeként megszületett kiskedvenc: "Kis karácsony, nagy karácsony, bélyegen a kis családom".
Köszönöm, nem kérek mást bazdmeg: szállítsatok és időben.
 

77 komment

2007.11.26. 19:09 bplusz

Mi köze a busz típusának a nyugdíjhoz?

Horváth Ágnes életveszélyes rózsaszín retikülje, vagy a busztípustól függő nyugdíj a nagyobb faszság? Hülyebarom.
 
Milyen megátalkodott idióta az, aki aszerint számolná a buszsöfőrök nyugdíját, hogy azok milyen típusú buszt vezetnek? Végülis igen, reális, terjesszük majd ki az állampolgárokra is ezt a remek ötletet, az lesz a jó… Suzukis 62 év, BMW-s 70? Mégis, milyen kibaszott szintetikus drogot toltok, hogyajókurvaéletbe pattant ki az agyatokból ez bazdmeg?
 
Van még ennél lejjebb? Érdemes erről beszélni, írni egyáltalán? Az ilyen ötletekért nem hogy fizetés és bizonylatok nélkül elmutyizható költségtérítés, hanem minimum belezőkarmoló járna…

3 komment

2007.11.24. 13:42 bplusz

SZTK, bazdmeg!

Címkék: kórház orvos egészségügy vizitdíj sztk bazdmeg

Valami kurva nagy reform kell ennek az egészségügynek. Hat órát várni egy ujj sínbetételére, nooormális?

Fociztam. Szétment az ujjam. Hogy mennyire, nem tudtam, nem vagyok orvos, hogy megállapítsam. Úgyhogy péntek kora reggel irány a lakóhely szerint illetékes szigetszentmiklósi SZTK, szopni egy nagyot.

Anyám orvos volt, apám is az egészségügyben dolgozott sokáig, nekem viszont sok dolgom nem volt még doktorokkal. Úgyhogy naívan úgy gondoltam, a 21. században nem tarthat tovább röpke egy-két óránál egy sérült ujj lerendezése, azaz hogy kiderüljön, tört-e az a kurva csont vagy sem. Két óra, aha, persze.

Namármost nyolctól van sebészeti rendelés. Meg amúgy mindenféle más is. A várható tömegre való tekintettel odamegyek negyed és fél nyolc között, nincsenek is, csak mondjuk hárman előttem. De vajon tud erről valaki rajtam és a korán érkezőkön kívül? Persze, hogy nem. Sorszám semmi, a rendszer úgy működik, hogy kijön az asszisztens és összegyűjti a kint toporgók papírjait. Úgy válogatás nélkül, bele a kezébe. Hogy ki volt ott korábban? Nem számít, véletlenszerűen túr egy beutalót/tébékártyát, így adott esetben mehet elsőnek, aki negyed kilencre jön. Kurvajó.

De emiatt még csak nem is sírhat nagyon a szám, mert fél kilenckor behívnak, de lehettem volna ugyanígy szerencsétlenebb is, akkor meg várok 11-ig. A végtelenül alulfinanszírozott egészségügyi rendszerben mit is várhatnék mást, az ügyeletes sebész még csak rám se néz, mi a panasz, ühüm, foci, kicsit duzzadt, menjen a röntgenbe. Ránézni a sérült testrészre? Ugyan már, minek. Haladjon minden a szokott rend szerint, ne pazaroljuk diagnosztizálásra a drága energiát.

FŐNIX-Pro Integrált Egészségügyi Rendszer-féle vizitdíj számla van, betegirányító rendszer viszont lófasz. Beutaló nyomtat, menjen a röntgenbe, álljon a kis ablaknál sorba. Már megint. Negyed tízre kész is a mindössze két percet igénybe vevő felvétel, eredmény viszont nincs. Majd 11-re. Az se megy rögtön a sebészetre, újra sorba állni az ablaknál, lelet felvesz, azzal menni vissza szépen a kiindulópontra. Fűbazdmeg.

Sebészeten ácsorgás a folyosón, éppen nincs „begyűjtés”. Az a jelenség, amikor kijön az asszisztens és összeszedi az újonnan érkezettek papírjait. Fél 1-kor nyílik az ajtó, majd csoda történik és rögtön behívnak. Persze, mert látszik a papíron, hogy az első vizsgálat időpontja reggel fél kilenc volt. Az orvos ugyanaz, a beteggel való érintkezés minimális: röntgen csonttörést nem mutat, de ő így se vizsgál, csak kiadja az ukázt az asszisztensnek: síneljen be, de menten. Meg se merem kérdezni, hogy ez tényleg szükséges-e, a doktor úr biztos valami Gyurcsók József, aki messziről is tudja, hogy nekem ez kell. Köszviszlát, egy hét múlva jöjjön vissza és levesszük. Anyád.

Ocsmány dolog hat órát elkúrni az ember idejéből, hogy aztán kapjon egy olyan „kezelést” (mert így szokás), ami nem is feltétlen indokolt. És akkor nekiállunk csodálkozni az egészségügy nulla hatékonyságán? Ugyan már, kérem. És a legrosszabb, hogy a magyar ember ehhez van hozzászoktatva, senki nem bazdmegel, ülnek, mint a zombik és várják, hogy egyszer hazamehessenek. Úgy mennek oda, hogy tudják, az egészségügy egy egész napjukat el fogja cseszni. Hagyják, hogy ezt megcsinálják velük. Senki ne merje kiszámolni, hogy a GDP-nkből mennyit csíp le a betegek ilyen fokú lekezelése, nem akarom tudni.

Ide reform kell. Méghozzá kurva gyorsan. Ténykérdés. De erre mit olvasok délután? Hogy mit akar a sok kretén? Általános, határozatlan idejű sztrájkot, zéró vonatközlekedéssel, satöbbivel. Hogy addig tiltakozzanak, amíg van esély arra, hogy elérik céljaikat, például az egészségügyi rendszer átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonását. Sztrájk, míg meg nem hátrál a kormány. Amivel végre elkezdődne valami, akármi. Hát menjetek a picsába, bazdmeg. Mindenki. Pontosan a sínbe tett középső ujjammal üzenem ezt.

(Megjegyzés: igen, vannak rendelőintézetek, ahol működik a sorszámos betegirányító rendszer. Néhány helyen. A többség viszont szopóágon van.)

9 komment

2007.11.13. 12:56 bplusz

Fair Play, bazdmeg!

Címkék: kormány adózás törvény play fair feketegazdaság collina

Amikor először megláttam, nem hittem a szememnek. Az utóbbi idők egyik legszánalmasabb tévés reklámspotját alkotta meg az az ügynökség, amelyiknek a kormány Fair Play reklámját sikerült megvalósítani.

A közhelyes képi világon túl maga a törvényes adózói magatartásra bíztató filozófia hibádzik. A reklám filozófiája az ideologizált, tipizált világ bemutatása az éppen aktuális terméken keresztül. Együtt van a nagy család (akiről amúgy teljesen lerí, hogy semmi közül egymáshoz), s a verőfényes napsütésben együtt isszák a csodálatos, zamatos, finom, igazi 100%-os gyümölcslé koncentrátumból készült gyümölcslevet. Na de nem akarok elkanyarodni a reklámok filozófiájától. A reklámmal szemben a fogyasztóban automatikus ellenérzés fogalmazódik meg, főleg a manapság egyre inkább divatos, a gyakoriságra gyúró rövidebb reklámblokkok tekintetében.

Az, hogy a törvényes utat érzi szükségesnek reklámozni a kormány, elég szánalmas kommunikáció. Nagyon meggyőző érv, ha egy Collina ábrázatú sportbírónak álcázott nyugdíjas próbál meg arra rávenni, ugyan már, ne vegyek számlát senkitől, és fizessem már be az adóm, hiszen a négyes metróba kell a pénz. Ez kb. a nyugdíjasokat meghatja, mer ők még látták a tévében Antal Imi bácsit, a Hogyan nyalnak a pestiek? című, tanító jellegű eposzból.

Miközben a reklámon gondolkoztam, eszembe jutott, hogy szép-szép, nevelni kell a társadalmat, de nem így. Normális törvényhozással, a kiskapuk bezárásával kellene ezt megtenni, hogy még eszébe se jusson más irányba kacsingatni az adózónak. Nem pedig sok-sok millióért reklámozni a kereskedelmi és állami tévékben.

A törvények betartására nem reklám veszi rá az embert, hanem a kényszer. Ha pedig ma Magyarországon valaki vállalkozásra adja a fejét, akkor biztos, hogy a legtöbb területen meg fogja szegni a törvényt és a szabályozást. Ha pedig betartja azt, akkor a versenyképessége elsorvad, tehát felesleges vállalkoznia.

81 komment

2007.11.10. 16:04 bplusz

Hogyan ne reklámozzunk kötelező biztosítást?

Címkék: média blog internet biztosítás megmondó sztarkar sztárkár bódy bódyszilvi

A minden év novemberében esedékes gépjármű felelősség biztosítás kampány kapcsán izzadságos brénsztorming szagra bukkantunk.
 
Az a legjobb ebben a globalizálódó, információs társadalmi öntudatú és ingyentovábbtanulásos országban, hogy manapság már minden Gábor Dénes, Kodolányi és Kommunikációs Főiskolát végzett, magabiztos fiatal képes tönkretenni éveken, mitöbb évtizedeken át szorgalmasan és tudatosan épített cégimidzseket. Hasonló próbálkozás a xxxxxx biztosító által szponzorált sztárkár.com címen elérhető oldal is, ahol a főoldalon mindjárt maga Bódy Szilvi és Szabó Győző videója fogad minket, alattuk pedig nem más, mint a magát „Maja Gold”-nak nevezett felhasználó gratulációja. Az oldalon reality-nek tűnő videók találhatók, melyben vagy épp Bódy Szilvi „csumázása” közepette törik szarrá magukat a fiatal aszfaltbetyárok, vagy Vágó István visszapillantójába akad bele egy motoros kormánya. Természetesen mindezek véletlenül és spontán, ahogyan ez illik.
 
Försztofól, ha nem tudjuk – ha mást nem tapasztalatból - hogy a hazaiak közül .com-os domaineket általában C kategóriás magyar portálok használnak, akkor úgy kell nekünk. Bár szabad a sztarkar.hu – amit most azonnal egy leleményes ungarische internetes hullarabló gyorsba be is védethet – ennél már csak az ismert autós magazin analógiájára alapuló sztarcar, vagy starcar lenne szarabb.
 
Másodsorban magáról módszerről pár szót legyen szabad. Kicsi ország, tudjuk, kevesen vagyunk, ezért jó - de nem új – ötlet az, hogy mondjuk saját netes „sajtó”terméket hozzunk létre magunk reklámozására. De nem így. Nem három celebvideó mellé berakott ki tudja honnan szerzett funny videóval, nem az előbb említett .com-os végződéssel és ha mégis de, akkor pedig nem direkt ’Sponsored by xxxxxx” felirattal, kérem szépen.
 
Az oldalt nézve egyébként majdnemhogy pontos profilt alkothatunk az ötletgazdáról: keveset ugyan, de hallott már a gerillamarketing fogalmáról, tudja, hogy a sztárok nevei sok kattintást vonzanak, azt is, hogy a hírgyűjrő site-okon való szponzorált megjelenés rövid távon jó marketing eszköz, sőt, a főoldalon lévő térkép alapján talán már Google Maps-szel is találkozott. Akármilyen jókat is röhögtünk a videókon, Magyarországon ma kurvára nem érdekel senkit – pláne a mainstream réteget - hogy milyen biztosítónál köti meg a kötelezőt, csak olcsó legyen. Megnézi majd a videókat, majd a százezer forintos büntetésért cserébe telespammelt postaládájában rákattint az egyik alkusz oldalára és köt. Lehetőleg egyesületnél. Aztán ha baj van, akkor – mert ez is jól van kitalálva -  úgyis legfeljebb a másik fél fog szopni. Nem kicsit.

21 komment

2007.11.07. 10:50 bplusz

Tornóczky Anita és a nyugdíjas pornószínész

Címkék: média vélemény tv2 komment anita megmondó bazdmeg tornóczky

Hülyeországban napról napra alább pozicionálják a tévéműsorokat, most éppen a Mokkát. Semmitmondó arculat, kőgáz műsorvezetők, szar időpont és gyenge témák, köszönjük.
 
Tegye fel a kezét az, aki nem kap hányingert Stohlbuci reggeli szerencsétlenkedéseitől és az RTL Klub reggeli moslékjától. A királyi tévéken évek óta öregurak gyakorolják hogy hogyan tűnjenek pártatlannak, a többi tévé reggeli műsora úgy szar ahogy van, nem volt hát mit tenni: a Mokkát néztük, itt legalább mindig történt valami. Ha más nem, Havas parasztkodott egy jó nagyot és adott ezzel mindannyiunk számára szellemi útravalót a napra. De most minden megváltozott.
 
A reggel 7-8-ig tartó szessön Lendvai Ildikó nyávogásával és Szíjjártó már-már kínos óvodás tekintetével és demagógiájával kurvára nem hiányzott az életemből eddig sem. De ennél is kevésbé Tornóczky Anita és Gergő, akik most reggel nyolc órától bohóckodnak a képernyőn koffeinmentes néven. Ma például egy nyugdíjas pornószínésszel beszélgettek, aki valamilyen klipben szerepel és csókolózik, sőt, saját elmondása szerint néha fel is ismerik a Tescóban. Gergő erre reflektál: „Na azért ilyeneket ne mondjunk”, nyilván mert félted a tévé seggét. Sőt, legyünk maxiszánalmasak: homályosítsuk ki a pólók márkajelzéseit, hallgassuk el, hogy a MOL – mint Talma egyik főszponzora - adta Talmácsinak a motort ajándékba, sőt, szarjuk le az internetes oldalakat is és csakazértse mondjuk be a nevüket, bármilyen infót is nyúlunk tőlük. Mert mi vagyunk a nagy televizsön, a tömegmédium, véleménytformálunk a csubirétegnek, félretájékoztatunk, médiahekkelünk és figyelemelterelünk otthonszüléses parákkal és direkt aids-terjesztő kamusztorikkal.
 
Szó, Tornóczky Anita szép, meg minden, de tehetségtelen. Ahogy beszél a kamerába, mintha egy beszédhibás szinkronszínész mondaná alá a szöveget. Süt róla, hogy kurvára nem érdeklik a válaszok, ő inkább csak koncentrál, hogy ne kúrja el a következő kérdést, meg egyáltalán tudja, hogy mi is lesz az. Gergő pedig – napló múlt és stílus ide vagy oda – szintén nem tud mit kezdeni a szarabbnál szarabb vendégekkel és témákkal, melyek – mentségére legyen mondva – nem nekik köszönhetők. Annál inkább a főszerkesztőnek, meg az új vezetőségnek.

18 komment

2007.10.26. 19:28 bplusz

Amatőrország bazdmeg, az

Címkék: politika mszp fidesz kormány amatőr erzsébet hülyemagyar faszság megmondó bazdmeg

Minek nevezzük azt, amikor a kormánypárt honlapján megjelenik egy olyan írás, amivel maga a párt sem ért egyet? És azt, hogy utána ugyanez a párt közleményt ad ki, hogy megmagyarázza hogy miért és mit és az miért nem olyan gáz mint amilyennek látszik?

A ma reggeli hídblokád kapcsán az mszp.hu-n megjelent írás szerint(http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/mszpcenzura/agyba-főbe kéne verni és börtönbe kéne dugni a hídfetisisztákat. Aztán moderáció: elnézést, mégsem, ez nem a mi véleményünk, majd már ez se.

Bazdmeg, ugye nem fizettek kommunikációs tanácsadót?

Kőgáz. Az elmúlt egy hétben ez egyébként a második bocsdemégsem az mszp.hu-n: először a "skizofrén homoszexuális" Gyurcsány reklámot csonkították meg (Klikkelj a miniszterelnökre!), majd most megint. De ezúttal nem elég csendben levenni és elnézést kérni, még külön közleményt is kell kiadni annak érdekében, hogy még szánalmasabb legyen a sztori. Idézek a közleményből: "Természetesen nem az MSZP hozzáállását tükrözi a cikk, hanem; amint ez az írás teljes terjedelméből kiviláglik; a két honlap egymásnak feszülésére hívja föl a figyelmet a cikk írója. Az erőszakra utaló mondat nem kijelentés, hanem kérdés, nem felhívás, hanem éppen ellenkezőleg, az erőszakos megoldás lehetetlenségét mutatja."

TEJÓATYAÚRISTENBAZDMEG.

Persze a jelenség nem újkeletű. Emlékszem, amikor Deutsch-Für azzal vicsorított a reggeli műsorokban, hogy "Gyurcsány bemutatott Magyarországnak", sőt, arra is, amikor egyből rasszistát kiabáltak a Mortimer-ügy kapcsán, aztán kiderült hogy igazából roma szúrt romát, úgyhogy a baj nem is olyan nagy. Sebaj, majd hívunk a kampányidőszakra vastagbőrű kommunikációs tanácsadót Amerikából párt- és uniós pénzeken...

6 komment

2007.10.26. 10:22 bplusz

Foglalod a kurvaanyádat II.

Címkék: orbán gyurcsány híd tüntetés erzsébet 23 október

Nem elég sorscsapás nekünk Demszky, az uniós pénzeket szóró, sokszor értelmetlen útfelújítások és a budapesti elégtelen forgalomszervezés, zárjuk le az Erzsébet-hidat is, bazdmeg.
 
 
A minap több magyarországi kiadónak ment e-mail, melyben többek között ez állt: „Kérem, hogy tudósítsanak végre a péntek reggel 8-ra szervezett hídblokádról, ahol Budaházy is fel fog bukkanni! Legalább azért, hogy az emberek megtudják: aznap nem fognak beérni a munkahelyükre.”. Nos, mi nem tettük. Hogy miért nem?

Nem kell ahhoz az FBI viselkedéselemző központjában dolgoznunk, hogy rájöjjünk, a hídblokádosok feltűnést akarnak. Szereplésre vágynak, alig várják, hogy megjelenjen a tüntetésen egy kamera és belebüdöszsidózhassanak. Elmondhatatlan örömöt éreznek akkor, amikor egy D kategóriás portálon megjelent fenyegetőzésük megjelenik a médiában és hírverést csinálnak körülöttük. Igen, kedves média, ti, azaz mi.
 
Mi történik ezután? Megjelenik a sok fotós, operatőr, tudósító, többen már fél 7-kor az Erzsébet-hídon, akik éppen olyannyira várják az eseményt és tisztelik a rendőri szerveket, mint a tüntetők maguk: sokan ötödszöri felszólítás ellenére sem mennek be a rendőri sorfal mögé, sőt, az éppen megbilincselt tag arcába is odatolják a mikrofont. Mindeközben semmiféle felelősséget nem éreznek, „ők végzik a munkájukat”, miközben az országunk jelenlegi állapotáért nagyban felelős fenenagy tolerancia okán még meg is jegyzik: épp meglökött egy rendőr, hűbazdmeg.
 
A sajtó pedig ilyenkor nem csinál mást, mint maga a nép: pontosan ugyanolyan elvek alapján elégíti ki a tüntetni vágyók vágyait – ergo tudósít és hírt ad -, mint ahogyan az országban mindenki valahol összekacsint a papíron hétmillió eltartottal. A rendőrség kivonul, hímestojásként vigyáz az emberekre – különösen az egyre nagyobb létszámban résztvevő sajtósokra – és többmillió ember figyeli, hogy vajon mikor kezdődik a tömegoszlatás, netán mikor repül az első könnygázgránát.
 
Kedves tüntetők! Péntek délelőtt dolgozni illik, nem hidat foglalni. Ha egy hídfoglalással eltöltött délelőtt alternatív költsége a számotokra kevesebb annál, mint amennyit szerintetek ér ez az egész, akkor legyetek mérgesek apára és anyára, hogy nem tanultatok tovább. Vagy inkább sportoljatok. De ne kúrjátok el sokszázezer ember délelőttjét. Légyszi.

181 komment